Tuesday, February 26, 2008

A sourdough resource

http://sourdough.com.au/

http://sourdough.com.au/?q=blog/sourdom/1025

http://www.textbookofbacteriology.net/B.cereus.html


http://www.breadtopia.com/make-your-own-sourdough-starter/


http://www.latimes.com/features/printedition/food/la-fo-sourdough30jan30,1,5833083.story


Vejledning i bagning med surdej


http://www.aurion.dk/00019/00036/00165/



Rug grundsurdej

1.dag. Grunddej I
1 dl. Tempereret vand ca. 37ºC
½ g økologisk gær (kan udelades)
80 g fint formalet rugmel
Gæren skal være i økologisk kvalitet da denne har en bedre sammensætning af mælkesyrebakterier og gærceller.
Gæren må gerne have stået i stuetemperatur i 1 ½ døgn, for derved øges mængden af mælkesyrebakterier.

Det hele blandes sammen til en lind grød. Henstår lunt (22-24° C) i et døgn i et glas med let påsat låg.

2.dag. Grunddej II
1 dl tempereret vand ca. 37ºC
Ca. 80 g mel
Vand og mel blandes til en lind grød og iblandes grunddej I; henstår igen i et døgn på et lunt sted. Surdejen er derefter færdig til brug og kan opbevares i køleskab.
Husk altid at tage surdej fra ved fordejen til næste bagning.

No comments: